jueves, 28 de junio de 2007

La Política en Mayúscules

Avui, potser sóc víctima del vertigen polític, generat per la successió de moments transcendents i impactants, per una persona com jo, socialista, catalanista i pregonament, arrelada a una concepció humanística , democràtica .El diumenge 18 de juny d`enguany, aprovàvem majoritàriament un Nou Estatut, norma que ha de construir un país millor per a tots, integrat en un Estat cada dia més federal . Em preocupa l`alta abstenció, potser les preocupacions, el llenguatge i les formes polítiques, exentes de proximitat, claredat i connexió amb la realitat quotidiana, han ajudat. Espanya, Catalunya.
L`Hospitalet, són més que identitats i simbologies, són comunitats humanes, necessitades de llibertat, convivència, respecte a les diferències i benestar per a tots .El dimecres, 21 de juny , el President de la Generalitat de Catalunya , Pasqual Maragall i Mira , anuncia la decisió de no presentar-se a la reelecció, desprès d`haver assolit els objectius d`alternança, de govern de les esquerres catalanes, de polítiques socials progressistes i d`un autogovern molt més fort en tots els sentits. Hi haurà noves eleccions autonòmiques a l`octubre i els socialistes catalans, ens presentarem amb un candidat, una llista , un programa i per damunt de tot, amb una passió de servei al país de tots, d`ara, d`abans i de futur, com mai disposats a liderar el major repte de transformació social, econòmic, cultural i cívica de Catalunya, amb el major compromís amb l`Espanya i Europa Federals .El dilluns, 26 de juny, la Comissió Executiva Nacional del PSC, proposa com a candidat a la Presidència de la Generalitat de Catalunya , a José Montilla , o Pepe , o Josep , el nostre , el fou Alcalde, President de la Diputació de Barcelona, el Ministre , el Primer Secretari del PSC.
Una nova generació , un nou cicle , noves propostes, una ambició renovada, un projecte polític per la Catalunya d`ara , es el que necessitem com a poble , contra ningú , de la mà , de la resta de pobles de l`Espanya Plural , aquest és l`horitzó entusiasta que ens ha de guiar. Ens espera una campanya molt dura, enfront tindrem els nacionalismes, ja sigui l`espanyolisme dretà o el nacionalisme català, tanmateix, de dretes. Volem i podem guanyar , ens cal creure pregonament , en la nostra força , que és la de la majoria dels catalans .El dimarts , 27 de juny , mor la Marta Mata , dona , pedagoga , mestra de milers de mestres , impulsora de l`escola pública , catalana arrelada , progressista innovadora , militant socialista i catalanista, compromesa amb el seu temps, la seva gent, els seus ideals i sentiments.
Recordo una presentació seva a L`Escola d`Estiu de Rosa Sensat del 1978, paraules convençudes i convincents, mestratge per a total,a vida, pedagogia de la bona, de la que prepara per a la vida ¡Gràcies Marta, el teu exemple és el millor record!El dijous , 29 de juny , José Luis Rodríguez Zapatero , com a President del Govern d`Espanya , i Secretari General del PSOE , comunica l`inici d`un diàleg amb ETA per a assolir la fi definitiva de la violència, la pau, la convivència, la democràcia plena i el progrés per a Euskadi i Espanya No serà gens fàcil, però jo , com molts, desitjo de tot cor, viure lliurement, respectant la legalitat democràtica en cada moment i construint països, on tothom pensi com pensi, tingui els mateixos drets i les mateixes obligacions.
Porto com molts, més de quaranta anys, convivint contra natura amb el dolor de les víctimes, la por de molts i la frustració col·lectiva, davant un terrorisme irracional, totalitari, inviable. Ara tenim una oportunitat, tots amb Tu , President Zapatero .El dia a dia , sovint no ens deixa agafar perspectiva, però davant d`esdeveniments d`aquesta rellevància polític- històrica, es necessari aturar-se un moment i agafar consciencia del nou cicle polític que s`obre que obrim, endavant .

No hay comentarios: